Kapcsolódó cikkek

Címkézve: 

Ennek a témakörnek tartalma 2 hozzászólás, 3 résztvevő. Utolsó frissítés:  Adri 1 év, 10 hónapja telt el.

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #441

  Misi
  Tag

  Csodaruha az izomerő és az izomfunkció megtartásáért

  SOLID SUIT

  Amikor szenvedélyes, elkötelezett és tehetséges emberek egy közöscél érdekében összefognak és egyesítik erőiket, már nem kell az álomhoz aludni is.
  A Duchenne közösség, a Solid Ventures és az SRI International katonai mérnöki robot technológiát használ az optimális izomerő és izomfunkció megtartásáért.

  Mi is a Solid Suit?

  A Solid Suit egy olyan puha, könnyű, hordható segédeszköz lesz Duchenne és Becker szindrómás betegek számára, amit a bőrön, a ruha alatt kell viselni (hasonló lesz a Pókember ruhájához). Még nem eldöntött, hogy a ruha csak a felsőtestre, vagy az alsóra, vagy mindkettőre egyben is ki lesz e fejlesztve. A kutatók reményei szerint a ruha a betegek mindennapi tevékenységéhez szükséges izomfunkciókat segíti, és talán az izomvesztés megállítására is képes lesz.

  Mennyi időt vesz igénybe a ruha kifejlesztése?

  A Solid Suit project három fázisból áll. Az első fazis 4 hónapos, és Decemberben indult, mindhárom project előreláthatóan 12 hónapot vesz igénybe összesen. Ez csak annyit jelent, hogy a prototípus egy év alatt elkészülhet, az elérhetőség hosszabb időt vesz igénybe.

  A ruha nem igényel majd klinikai kísérleteket, de a ruhába épített szenzorok alkalmasak lesznek adatot szolgáltatni klinikai kísérletek számára.

  Forrás: http://www.angyalszarnyak.hu

  #476

  thomas
  Adminisztrátor

  Az izomrángás hátterében Kennedy-szindróma is állhat

  A Kennedy-szindróma olyannyira ritka neurodegeneratív betegség, hogy Magyarországon alig néhány esetet tartanak számon. Az izomrángással és görcsökkel járó elváltozás általában a férfiakat érinti.

  Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/neurologia/17588/az-izomrangas-hattereben-kennedy-szindroma-is-allhat

  #583

  Adri
  Adminisztrátor

  Ha nem is pont izmokra vonatkozóan működik, még lehet közünk hozzá! Én bizakodó vagyok… :)
  Érintéssel gyógyít egy körömnyi génkütyü

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.