Gondolatok egy esetleges költözésről

By | 2014-07-05

A Kennedy Betegség felmerülése óta (de már korábban is) többször szóba került kettőnk között a költözés. A nagy álmunk az volt, hogy Görögországba költözünk, de nem tudom, ezt az álmot kergethetjük-e még, ha minket is érint a KB.

Az viszont biztos, hogy be kellene biztosítani a jövőnket ezen a téren. Természetesen nem fessük az Ördögöt a falra, és amíg nincs eredmény, nem szabad úgy gondolkodnunk, hogy érint minket a betegség, de a gondolkodás, a beszélgetések, az előrelátás sosem árt.

Bár jelenleg esélyünk sincs rá, mostanában többször is beszélgettünk egy esetleges költözésről. Jelenleg nagyon jó helyen lakunk, a IX. kerületi Klinikák környékén, ami a feltételezett jövőt tekintve mindenképpen előnyös, hiszen minden irányban kórházak és orvosok találhatók a közelünkben. Kérdés, hogy akarjuk-e képletesen szólva, hogy bármerre nézünk, orvost lássunk?! Ill. ha kifejezetten a KB-ről beszélünk, szükségünk lesz-e egyáltalán az egészségügyi intézményekre a jövőben?!

Az orvosokon kívül itt minden elérhető, minden a “szánkban” van. Igaz, mi jobban szeretnénk elszigetelve, természet közeli helyen élni, de erre semmi esélyünk. A jelenlegi lakóhelyünkön pedig van metró, bevásárlóközpontok és minden, ami biztonság érzetet ad arra az esetre, ha…

Sajnos azonban két emeletet kell megmásznunk az otthonunkhoz, ami a Kennedy Betegséggel azt mondják, elképzelhető, hogy nem fog menni…

Vagyis bármilyen jó ez a hely, gondolnunk kell a feltételezett jövőnkre, ezért azt hiszem, fontos lenne egy földszinti lakásba költözni. De hogyan gondolkodjon az ember, ha minden csak feltételes?!

Miért szüljön az agyunk gondolatokat a jövőnkről, ha azt se tudjuk, mi a helyes, mi lesz a jövőnk?! Hogyan legyünk így okosak?!

Oszd meg!
Category: Blog Címkék:

About Adri

Thomas (Kennedy Beteg) felesége vagyok, 2014-ben találkoztam a Kennedy betegséggel. Ekkor mindketten 33 évesek voltunk. A szokásos kéz remegés mellett Tomi különböző problémákkal kereste meg a háziorvosát. Az egyik a váladékos köhögés volt, a másik az arcrángás. A kapott beutalók a következő helyekre szóltak: fül-orr-gégészet, neurológia, és vérvétel. A vérvétel negatív lett, a gégészeten is minden rendben volt. A biztonság kedvéért azonban sima allergia, azt követően pedig étel allergia vizsgálat következett. Minden negatív volt. A neurológia által kért laborvizsgálat és az MR vizsgálat eredményei szintén rendben voltak. Időközben Tomi bátyja; Attila értesítette Tomit, hogy a családban többen is a Kennedy szindróma nevű, genetikai betegségben “szenvednek”, ezért érdemes lenne neki is megvizsgáltatni magát. 2014. március 24-én, egy e-mailben megbeszélt időpontra megérkeztünk a Tömő utca 25. szám alatti intézménybe, a Ritka Betegségek Ambulanciájára (Genomikai Medicina és Ritka Betegségek Intézete). Dr. Balicza Péter az előzmények ismeretében és egy másfél órás vizsgálatot követően génvizsgálatot rendelt el. 2014. július 7-én kaptuk meg az eredményt, sajnos pozitív volt...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .