Liftware – Google „okos” kanál

By | 2015-01-09

High tech találmány ami segít az esszenciális tremorban és Parkinson kórban szenvedőknek csökkenteni a remegést 76%-kal

Drónok, önmagukat vezető autók, robotok, internetet szolgáltató léggömbök – a Google igazán messzire megy a keresésben és kutatásban egyaránt. A cég jelenleg egy “okos” kanalat adott hozzá a high tech termékeik portfóliójához.

A Google elkezdte támogatni a saját “Liftware” azaz “felemelés tudatos” kanalát, egy olyan evőeszközt, ami algoritmusok százait használja ahhoz, hogy érzékelje a kéz remegését és azonnal kiigazítja azt így egyensúlyban tartva a kanalat.

A terméket az esszenciális tremorban és Parkinson kórban szenvedő betegeknek szánták, és a cég szerint, 76%-kal képes a kanál fejének remegését csökkenteni.

Az esszenciális tremor és a Parkinson kór több mint 10 millió embert érint világszerte, beleértve a Google egyik alapítótagjának, Sergey Brin-nek az anyját is.  Brin azt is elmondta, hogy a genetikai mutáció amely nagyban felelős a Parkinson kór kialakulásáért nála is kimutatható. Idáig, több mint  50 millió dollárt adományozott a betegség gyógyításának kutatására.

A Google  még idén megszerezte a Lift Lab-et, a kanál készítőjét, és a Lift Lab alapítóját, Anupam Pathak-ot, aki már a Google X élettudományi részlegének dolgozik ami számos vételt bonyolított le az utóbbi pár évben hiszen a cég egyre jobban érdeklődik az orvosi téren.

A részleg szintén érdekelt a DNAnexus-ban, amely egy olyan software cég, amelyik DNS adatok sorrendjét vizsgálja azért, hogy jobban megérthessük a szív betegség és az öregedés genetikai okait. Még azon is dolgoznak, hogy a vérben található nano-részecskék hogyan segíthetnek a betegségek észrevételében, vagy hogy okos kontaklencsét készítsenek, amely mérné a könnycseppek glükóz szintjét hogy segítsenek a cukorbetegeknek figyelemmel kísérni a vércukor szintjüket.

További infó: www.liftlabsdesign.com

Fordító: Ladjánszky Rubina

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .