Próbálkozás a kenőcsökkel

By | 2015-01-13

Úgy néz ki, mintha az elmúlt hetekben kicsit sűrűbben jöttek volna a görcsök. Egyik nap Tom a földre vetette magát egy görcstől, ami a combjában akart beállni. Ennél az esetnél – bár Tom ezt már máskor is említette – gyanús lett, hogy ez a görcs nem olyan, mint amit egy pusztán fáradt ember érez éjszaka a vádlijában. Tom állítása szerint ugyanis nem görcsölt akkor sem a lába, csak akart. De akkor miért került a földre, és miért fájlalta akkor is, amikor azt mondta, elmúlt?! Valahogy nem tiszta nekem ez, hogy mit érez olyankor…

IMG_2917

Tudva azt, hogy a sportolók különböző izomlazító krémeket használnak edzések után, az eset után vettük a bátorságot és kipróbáltuk a NICOFLEX nevű kenőcsöt, ami a sport krémhez hasonló, izomlazító készítmény. Még korábban megkérdeztük a dokit, hogy mi a véleménye róla, használhat-e valamit a Kennedy betegek esetében a görcsökre? A doki szerint a NICOFLEX a görcsöket sem megelőzni, sem megszüntetni nem tudja, de a görcsöt követő fájdalom enyhítésében, vagy elmulasztásában segíthet.

A fent leírt eset után, a doki véleménye ismeretében kipróbáltuk a kenőcsöt, hogy hátha használ valamit, de Tom elmondása szerint nem használt semmit, csak égett tőle a bekent testrész – ami egyébként normális. Ettől függetlenül szívesen olvasnánk orvosok, személyi edzők, Kennedy betegek, vagy akár a kedves olvasók véleményét, tapasztalatát is a kenőcsről, vagy bármi másról, amit úgy gondolsz, hogy esetleg használhat!

Oszd meg!
Category: Blog Címkék: , , ,

About Adri

Thomas (Kennedy Beteg) felesége vagyok, 2014-ben találkoztam a Kennedy betegséggel. Ekkor mindketten 33 évesek voltunk. A szokásos kéz remegés mellett Tomi különböző problémákkal kereste meg a háziorvosát. Az egyik a váladékos köhögés volt, a másik az arcrángás. A kapott beutalók a következő helyekre szóltak: fül-orr-gégészet, neurológia, és vérvétel. A vérvétel negatív lett, a gégészeten is minden rendben volt. A biztonság kedvéért azonban sima allergia, azt követően pedig étel allergia vizsgálat következett. Minden negatív volt. A neurológia által kért laborvizsgálat és az MR vizsgálat eredményei szintén rendben voltak. Időközben Tomi bátyja; Attila értesítette Tomit, hogy a családban többen is a Kennedy szindróma nevű, genetikai betegségben “szenvednek”, ezért érdemes lenne neki is megvizsgáltatni magát. 2014. március 24-én, egy e-mailben megbeszélt időpontra megérkeztünk a Tömő utca 25. szám alatti intézménybe, a Ritka Betegségek Ambulanciájára (Genomikai Medicina és Ritka Betegségek Intézete). Dr. Balicza Péter az előzmények ismeretében és egy másfél órás vizsgálatot követően génvizsgálatot rendelt el. 2014. július 7-én kaptuk meg az eredményt, sajnos pozitív volt...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .